Göteborg, Konsert, Malmö, Övriga landet, Stockholm, Turné

Gyllene Tider

Inget ont om vågskvalp och fiskmåsar, men ljudet av sommaren 2013 kan komma att handla mer om en överstyrd Farfisaorgel och 20 poplåtar som du trodde att du hade glömt texterna på.

Sveriges största och samtidigt mest sällsynta popband Gyllene Tider har än en gång vilat sig i form och är åter redo att förgylla den svenska sommaren med nya studioalbumet ”Dags att tänka på refrängen”, nya samlingsplattan ”Soldans på din grammofon” och stor turné.

Senast vi såg bandet på scen var 2004, 25 år efter det att Gyllene Tider slog igenom med ”Flickorna på TV2” och sedan dess har de stått för den svenska sommarens soundtrack med pop-klassiker som ”Leva livet”, ”När vi två blir en”, ”Puls”, ”Gå & fiska” och givetvis ”Sommartider” för att nämna några. Alla dessa pop-pärlor i låtlistan, som 2004 uppdaterades med ”En sten vid en sjö i en skog” och ”Tuffa tider (för en drömmare)” från albumet ”Finn 5 fel!” bidrog till att locka 492 252 personer. Turnén är fortfarande den största i Skandinavien någonsin.

Årets upplaga ”Dags att tänka på refrängen” når 18 städer under juli och augusti. Turnén inleds på Marknadsplatsen i Halmstad den 5 juli och avslutas på Sundbyholms Slott i Eskilstuna den 10 augusti. Gyllene Tider kommer att bli det första bandet som spelar på Tele2 Arena i Stockholm – den 27 juli blir det premiärkonsert på nya Stockholms-arenan!

Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson dammar av gitarrer, Farfisaorgel och trummor. Det har blivit dags att tänka på refrängen. Igen.

Källa: Gyllene Tider

Spelställen med Show Security:
05 juli – Marknadsplatsen, Halmstad
07 juli – Gullmarsvallen, Lysekil
10 juli – Sofiero Slott och Park, Helsingborg
12 juli – Slottsskogsvallen, Göteborg
13 juli – Malmö Arena, Malmö
15 juli – Ronneby Brunn, Ronneby
17 juli – Stångebrofältet, Linköping
19 juli – Mariebergsskogen, Karlstad
20 juli – Hembygdsgårdarna, Leksand
21 juli – Brunnsparken, Örebro
24 juli – Fredriksskans – Kalmar
26 juli – Elmiafältet, Jönköping
27 juli – Tele2 Arena, Stockholm
31 juli – Gasklockorna, Gävle
02 augusti – Norrporten Arena, Sundsvall
03 augusti – Strandparken, Örnsköldsvik
07 augusti – Marknadsplatsen, Halmstad
09 augusti – Karstorps Fritidsområde, Skövde
10 augusti – Sundbyholms Slott, Eskilstuna

Kommentarer inaktiverade.