Event, Konsert, Stockholm

Imagine Dragons

Imagine Dragons

Ett av världens just nu mest framträdande och framgångsrika rockband, Imagine Dragons, är klara för Sverigekonsert och denna gång tar de det självklara klivet upp till arenanivå även i Sverige. Den 13 februari släpps deras andra album och onsdagen den 21 oktober intar de alltså Ericsson Globe i Stockholm.

Deras genombrottssingel ”Radioactive” gick direkt upp på förstaplatsen på svenska topplistan och låg över ett år (!) på amerikanska Billboard-listan, och är därmed den mest långlivade singeln på Billboard någonsin. När 2013 skulle summeras stod Imagine Dragons för årets mest streamade album på Spotify i världen och de kammade dessutom hem en amerikansk Grammy för 2013-års ”Best Rock Performance”.

Singlarna från debutalbumet ”Night Visions” från 2012 har sålt i otroliga 24 miljoner exemplar och gör bandet till ett av de absolut mest framgångsrika rockbanden de senaste åren.

Den 13 februari släpps äntligen det efterlängtade andra albumet ”Smoke + Mirrors”. Bandet uppträdde med första singeln “I Bet My Life” på The American Music Awards där de för andra året i rad tilldelades “Favorite Artist – Alternative Rock”. I veckan släpptes dessutom andra singeln ”Shots” från samma album.

De har gjort ett antal besök i Sverige tidigare och alltid sålt ut och dragit storpublik – nu senast på Bråvallafestivalen i somras där de lockade en av festivalens allra största publikmassor.

Vi ser fram emot en episk konsert i Ericsson Globe i oktober.

Källa: axs.com

Etiketter:

Kommentarer inaktiverade.