Extrajobb på de stora arenorna!

Är du intresserad av att arbeta med oss på de stora konserterna, eller känner någon som vill ha ett spännande extrajobb?

Hos oss på Show Security kan du få vara med och arbeta bland annat på följande konserter och evenemang:

2024

 • Niall Horan, Hovet – 15 mars
 • Dave Matthews Band, Cirkus – 8 april
 • Bryan Adams, Hovet – 27 april
 • Tenacious D, Hovet – 29 april
 • Thirty Seconds to Mars, Hovet – 1 maj
 • Rod Stewart, Tele2 Arena – 8 maj
 • TOOL, Tele2 Arena – 25 juni
 • Sthlm Fields, Gärdet – Juni och Juli
 • Bruce Springsteen, Friends Arena – 15 juli och 18 juli
 • P!NK, Friends Arena – 25 juli
 • Way Out West Festival, Slottsskogen – 8 – 10 aug

+ en massa fler evenemang

Se till att anmäla dig till ovanstående event i din region.

Vill du registrera dig, klicka in och följ instruktionerna för registrering.

Viktig info om arbetet

Expandera respektive avdelning för att se viktig information om ditt arbetsområde inför registrering och inför ditt arbetspass. 

Säkerhetsvärdar

Vad innebär jobbet?
Vi arbetar som säkerhetsvärdar vid evenemang. Det kan röra sig om allt från små företagsevent till de största konserterna och festivalerna i Sverige. Som säkerhetsvärd har du alltid ett fokus på säkerhet i bakhuvudet, och är mycket serviceinriktad. Arbetsuppgifter är allt från att visitera i entréer, se till att publiken mår bra i kravallen framför scen och bevaka backstage till att hantera flöden och se till att alla våra besökare har det bra.

Hur gammal måste man vara
Man måste ha fyllt 18 år för att registrera sig och kunna jobba på Show Security.

Vad är lönen?
Bruttolön 157,14:- inkl. semesterersättning. 
Detta innebär i praktiken 110kr netto (efter skatt i timmen)
Exempel: Ett standard 6 timmars arbete ger 659kr utbetalt på ditt konto.

Vilka evenemang får man möjlighet att jobba på?
Allt från det minsta till det största! Vi har alla typer av evenemang, från företagsevent till festivaler och allt däremellan. Några av våra kunder är Live Nation, Luger, Gröna Lund, Polarpriset, IFK Göteborg, Häcken och många av Sveriges stora arenor .

Måste jag bo i Stockholm?
Nej! Vi jobbar över hela Sverige. Däremot har vi allra flest event i Stockholm, följt av Göteborg och Malmö. Du är alltid välkommen att ansöka till oss. En del evenemang utanför storstäderna förekommer också. Under stora evenemang tar vi in personal från alla delar av Sverige.

Vad krävs av dig?
Du är minst 18 år. Du är positiv och lugn, även när det blir stressigt. Du är en lagspelare och kan även jobba självständigt. Du bör vara aktiv och observant på din omgivning. Du är prestigelös och drar dig inte för att ropa på assistans eller vägledning hellre än att alltid försöka lösa situationer själv. Du bör vara i den fysiska kondition som krävs för att utföra arbetet – det förekommer tunga lyft och ofta ett högt tempo. En självklarhet och mycket viktigt är att du kommer i tid till ditt arbetspass!

Behöver jag någon utrustning?
Du bär alltid svarta kläder och svarta skor på jobbet. Tänk på att ha bekväma skor, då vi rör oss mycket hela tiden. Vi tillhandahåller arbetskläder som tröja/jacka med tryck ”security” och utefter din arbetsuppgift. Vi jobbar ofta utomhus från tidig vår till sen höst och du har alltid med dig kläder efter väder, regn, sol, blåst. Du får gärna ta med dig en egen ficklampa. Behöver du något speciellt under din arbetstid, t.ex. glasögon/linser eller medicin, tar du självklart med detta.

Får jag använda mobilen under arbetstid?
Nej, mobiltelefonen är inte ett arbetsverktyg och får inte användas under arbetstid. Har du rast får du använda den och med sunt förnuft.

Hur långa är arbetspassen?
Det varierar beroende på event, men som minst 4 timmar. De flesta arbetspassen är 6 timmar, men även längre pass förekommer.

När jobbar man? Vad är det för arbetstider?
De allra flesta av arbetspassen är förlagda till kvällstid, oftast mellan 17.30-23.30. Men det förekommer även andra kvällspass, natt och dagpass och allt däremellan, det beror helt på vilken typ av event det är. Du söker alltid själv de tider du är intresserad av att jobba.

Hur ofta förväntas man jobba?
Du väljer själv hur ofta du vill och kan jobba genom att ansöka efter pass i vår databas Showbase. Vi ser dock gärna att du jobbar hos oss kontinuerligt, speciellt under sommarhalvåret.

Finns det möjlighet att vidareutbilda sig?
Ja! Vi håller internutbildningar för våra säkerhetsvärdar, ordningsvakter och sjukvård inom bl.a. crowd management, juridik och praktiska fallstudier.

Hur anmäler jag mig till Showbase och hur får jag jobb?
Du ansöker genom att fylla i din information i vår databas Showbase.
OBS! Det är endast när du fyllt i alla dina uppgifter som du kommer ha tillgång till jobben i databasen. Det är därför viktigt att du tar dig tid när du fyller i den. Se till att bifoga en bra bild av dig själv i rektangulärt format. När din din profil har blivit godkänd intresseanmäler du dig till de arbetspass du är intresserad av.

Bokningsprocessen
1. Du intresseanmäler dig till ett event
1.a. Din anmälan tas vidare och du blir PREMLIMINÄRBOKAD.
1.b. Din anmälan sparas, då evenemanget är fullbokat och du blir PRELIMINÄR RESERV.

2.a. Du accepterar din PREMLIMINÄRBOKNING och du får status BOKAD.
2.b. Du accepterar din bokning som PRELIMINÄR RESERV och du får status RESERV och blir kontaktad när ett arbetspass blir ledigt.

3. Du kommer få ett informationsmail inför ditt arbetspass med relevant information och kontaktinformation till din ansvariga under arbetspasset.

När får jag svar på min intresseanmälan?
Så länge du är intresseanmäld så visar du att du är tillgänglig för jobb. Alla projekt har olika förutsättningar och därmed olika antal platser att tillsätta. Ändringar och tillägg kan ske in i det sista och lediga platser tillsätts löpande fram tills projektet börjar.
Det är upp till dig hur länge du vill behålla din intresseanmälan aktiv för det aktuella projektet.

Varmt välkommen till oss!

Ordningsvakter

Vad innebär jobbet?
Jobbet som ordningsvakt på Show Security innebär att du jobbar som en del i ett stort säkerhetsteam. Du stöttar våra säkerhetsvärdar och är behjälplig att upprätthålla ordningen.
Service, uppmärksamhet och närvaro är ledorden i ditt arbete. Bland arbetsuppgifterna förekommer hantering av publikflöden, alkohol- och ålderskontroller, att ta hand om de besökare som inte mår bra eller som av olika anledningar stör upplevelsen för resterande publik.

Vilka evenemang får man möjlighet att jobba på?
En mängd olika typer av evenemang! Allt från mindre konserter till stora festivaler.

Måste jag bo i Stockholm?
Nej, det går bra att söka även om du bor utanför Stockholm. Däremot är majoriteten av våra jobbtillfällen förlagda i Stockholm, följt av Göteborg och Malmö. Vi är ett auktoriserat bevakningsföretag på rikstäckande nivå.

Vad krävs av dig?
Du måste vara en utbildad ordningsvakt med giltigt förordnande, utfärdat av polisen.
Du har människors välbefinnande som prioritet och värdesätter högt att de ska få en positiv och trevlig upplevelse på de event vi jobbar på.
Du bör vara stresstålig och gärna van vid evenemang och stora människoflöden.
Du bör även vara flexibel och villig att jobba som en lagspelare – både med andra ordningsvakter och med vår säkerhetspersonal.

Behöver jag någon utrustning?
Du ansvarar själv för din uniform. Ta gärna med dig en öronsnäcka och eventuell annan utrustning som underlättar ditt arbete. Vi tillhandahåller kommunikationsradio.

Vad är det för arbetstider? Hur långa är arbetspassen?
Majoriteten av arbetspassen är förlagda på kvällstid, oftast 17.30-23.30. Vid större eller speciella evenemang som t.ex. festivaler kan arbetstiderna bli längre. Du väljer själv vilka arbetspass du är intresserad att arbeta på. Eftersom arbetspassen nästan uteslutande är på kvällstid går det utmärkt att kombinera med andra jobb eller studier.

Får jag använda mobilen under arbetstid?
Nej, mobiltelefonen är inte ett arbetsverktyg och ska inte användas under arbetstid. Har du rast får du använda den med sunt förnuft.

Hur går rekryteringen till?
Registrera dig i vår databas Showbase, var noga med att fylla i alla uppgifter korrekt, annars kommer du inte att kunna söka några arbetspass!
Du kommer sedan bli kontaktad för att visa intyg, förordnande och referenser.

Bokningsprocessen
1. Du intresseanmäler dig till ett event
1.a. Din anmälan tas vidare och du blir PREMLIMINÄRBOKAD.
1.b. Din anmälan sparas, då evenemanget är fullbokat och du blir PRELIMINÄR RESERV.

2.a. Du accepterar din PREMLIMINÄRBOKNING och du får status BOKAD.
2.b. Du accepterar din bokning som PRELIMINÄR RESERV och du får status RESERV och blir kontaktad när ett arbetspass blir ledigt. Du kan närsomhelst avsäga dig din reservstatus och göra avslag om du inte vill behålla din plats i arbetskön.

3. Du kommer få ett informationsmail inför ditt arbetspass med relevant information och kontaktinformation till din ansvariga under arbetspasset.

Vi rekryterar löpande, året om.

Välkommen till oss!

Sjukvård

Vad innebär jobbet?
Ett mycket varierat och flexibelt jobb där du kommer möta en stor mängd människor – där de flesta mår utmärkt bra! Ditt jobb är att ta hand om de besökare som mår mindre bra, oftast till följd av värme, vätskebrist, trängsel och dylikt. Du rycker självklart även in om någon annan typ av olycka eller sjukdomsfall skulle inträffa.

Vad krävs av dig?
Du är självklart sjukvårdsutbildad, gärna sjuksköterska eller läkare. Det är meriterande med erfarenhet av evenemangssjukvård eller akutsjukvård. Du är stresstålig och observant, redo att bemöta alla typer av sjukdomsfall – allt från skrapsår till hjärtstopp.

Du trivs bra med att jobba i team tillsammans med annan sjukvårdspersonal, men även med vår säkerhetspersonal. Du bör samtidigt vara redo att jobba självständigt, på mindre event förekommer det att du arbetar som ensam sjukvårdspersonal, självklart med stöd från resterande personal på plats.

Behöver jag någon utrustning?
Show Security har sjukvårdsutrustning för alla evenemang

Måste jag bo i Stockholm?
Nej, det går bra att söka även om du bor utanför Stockholm. Däremot är majoriteten av våra jobbtillfällen förlagda i Stockholm, följt av Göteborg och Malmö.

Vilka evenemang får man möjlighet att jobba på?
Allt från det minsta till det största! Vi har alla typer av evenemang, från företagsevent till festivaler och allt däremellan

Hur långa är arbetspassen? Vad är det för arbetstider?
Majoriteten av våra arbetstider är förlagda på kvällstid, 17.30-23.30 eller dylikt. De flesta av dessa arbetspass är 5-8 timmar långa, beroende på vad det är för event. Stundtals förekommer även arbetstider för upp och nerpack, då finns du på standby medan scenpersonal och produktion bygger upp eller river utrustning och material. Du väljer själv vilka tider du är intresserad av att jobba när du söker arbetspassen.

Scenpersonal

Vad innebär jobbet?
Som scenpersonal jobbar du med in och utlastning av utrustning och material till scenen och övrig produktion. Till viss mån hjälper du även produktionen med att montera upp och ner. Arbetet är fysiskt och varierat – observera att det förekommer tunga lyft.

Vilka evenemang får jag möjlighet att jobba på?
Allt från små spelningar till stora festivaler! Vi har event över hela Sverige av alla typer och storlekar.

Vad krävs av dig?
Du bör tycka det är roligt att röra på sig och vara av god fysik för att klara av att utföra arbetet på ett hälsosamt sätt. Det krävs både flexibilitet och snabbhet, men även styrka för att klara av de tunga lyft som förekommer. Du bör även vara stresstålig. Det är ofta högt tempo vid både in- och utlast!

Hur långa är arbetspassen? Vad är det för arbetstider?
Som scenpersonal jobbar du ofta tidiga morgnar och sena kvällar, men även heldagar förekommer. Majoriteten av arbetspassen rör sig om ca 5 timmar på morgonen och ca 4 timmar på kvällen efter att evenemanget tagit slut. Däremellan är du ledig. Det går därför oftast utmärkt att kombinera med t.ex. studier.

Måste jag bo i Stockholm?
Nej, det går bra att söka även om du bor utanför Stockholm. Däremot är majoriteten av våra jobbtillfällen förlagda i Stockholm, följt av Göteborg och Malmö

Behöver jag någon utrustning?
Bekväma kläder som du kan röra dig i. Tänk på att jobbet oftast både är inomhus och utomhus, det är ditt ansvar att klä dig utefter dessa förutsättningar, oavsett årstid. Se till att alltid ha bekväma och säkra skor, samt ett par smidiga arbetshandskar.

Får jag använda mobilen under arbetstid?
Nej, mobiltelefonen är inte ett arbetsverktyg och ska inte användas under arbetstid. Har du rast får du använda den med sunt förnuft.

Hur går rekryteringen till?
Det är enkelt! Registrera dig i vår databas Showbase, var noga med att fylla i alla uppgifter korrekt, annars kommer du inte att kunna söka några arbetspass! När du blivit bokad på ditt första pass får du information av ansvarig om tidpunkt och plats för samling och vad som gäller för eventet. Vi rekryterar löpande, året om.

Välkommen!

Arbeta hos oss

Logga in på Showbase och anmäl dig på våra evenemang.

Eller bli medlem genom att skapa ett konto!

Klicka här

Kommande konserter

P!NK
24 november, 2023
Bruce Springsteen and The E Street Band
24 november, 2023
TOOL
24 november, 2023
Rod Stewart
24 november, 2023
Thirty Seconds to Mars
24 november, 2023
Logga in eller skapa konto

Showbase

Showbase är vår plattform där alla tillgängliga arbetspass finns. Logga in och anmäl dig till alla de roliga och spännande evenemang vi har att erbjuda. 

Är du inte medlem, skapa ett konto direkt!

Showbase

Showbase är vårt nya verktyg, där du kan boka dig på tillgängliga arbetspass. 

Arbetspass

Logga in och anmäl dig till de arbetspass du vill arbeta på. Fördela din arbetstid som du vill. 

Obegränsad tillgång

Du kommer åt dina pass från alla dina enheter. Mobiltelefon, iPad, bärbar dator eller stationär dator!

Dina arbetstider

Logga in och håll koll på dina arbetstider, samt vilka pass du kan anmäla dig till!

Bankuppgifter

Håll dina bankuppgifter uppdaterade. Vi betalar ut löner varannan vecka!

Vi finns överallt

Vi har evenemang på arenor över hela Sverige, allt från den minsta till den absolut största!