Korn förändrade världen när de släppte sitt självutnämnda debutalbum. Det blev en skiva som skullebana vägen för en hel genre och skivan gjorde Korn till ett odödligt band.

Magasinet The Fader beskriver Korn som en oväntad öppning i poplandskapet och Korn blev soundtracket för den kommande generationen som var ett morrande, bultande och systematisktundertryckt freakshow enligt magasinet.

Sen Korn bildades har de sålt över 40 miljoner album världen över, fått två Grammys, fått platinacertifieringar, turnerat otaligt många gånger och detta är bara en bråkdel av vad de har lyckats åstadkomma under deras karriär. De är ”en genuin rörelse som dagens band inte kan uppnå” skriver The Ringer. Korn fortsätter att tänja på gränserna inom rock-, alternativ-och metalgenren samtidigt som de fortfarande är en stor stöttepelare för legioner av fans och artister runt om i världen.

Bandets senaste släpp ”Requiem” föddes på ett annorlunda sätt än majoriteten av skivorna i Korns skivkatalog. Deras fullspäckade turneringsschema haltade på grund av Covid-19 pandemin men killarna fann ny energi och blev kreativa utan att behöva känna tidspress. Detta gjorde det möjligt för dem att göra saker med ”Requiem” som de inte kunnat göra på de senaste två decennierna. De hade till exempel mer tid att experimentera tillsammans och spela in i analogt band. De lyckades gräva fram nya ljuddimensioner och texturer vilket hörs i den nya skapelsen. ”Requiem” har hyllats av både fans samt kritiker och första singel, ”Start The Healing” hamnade på plats #1 på Modern Rock Radio-listan.

Förband: Siamese

Evenemangsbeskrivning

Datum
26 juni, 2022

Arena
Gothenburg Studios

Stad
Göteborg

Arbeta hos oss

Logga in på Showbase och anmäl dig på våra evenemang.

Eller bli medlem genom att skapa ett konto!

Klicka här

Kommande konserter

Bruce Springsteen and The E Street Band
9 juli, 2024
STHLM Fields
1 juli, 2024
Allsång på Skansen
25 juni, 2024
Dreamhack
16 juni, 2024
Polar Music Prize 2024
21 maj, 2024