Ingen kan ha missat när 50 Cent besökte årets Super Bowl Halftime Show när han spelade sin stora hit ’In Da Club’. Showen rankades som den fjärde bästa Super Bowl Halftime Show genom tiderna och artister som Dr. Dre, Snoop Dog, Eminem, Mary J. Blige och Kendrick Lamar deltog också i showen.

50 Cent, vars riktiga namn är Curtis James Jackson III, är en prisbelönt rappare, entreprenör, skådespelare och producent från Queens, New York. Han är känd som en av sin tids mest begåvade och produktiva artister. Grammisvinnaren 50 Cent slog igenom stort när han släppte sitt rekordstora debutalbum ’Get Rich or Die Tryin’ och har sedan dess sålt mer än 30 miljoner album världen över och belönats med otaliga prestigefyllda priser.

Men Jackson har inte alltid haft det lätt. Under sina unga dagar fick han utstå många hinder som formade honom till den artist han är idag. Efter att ha misslyckats med sin musik i slutet av 90-talet vände det och han signerades av Slim Shady själv, Eminem. Eminem hade förklarat sin beundran för Jackson i ett radioprogram och han var inte den enda som såg rapparens potential. Ett bud började på Jackson som Eminem vann och han skrev på 50 Cent med ett sjusiffrigt kontrakt 2002.

Trots framgångarna glömde 50 Cent aldrig var han kom ifrån. Han hjälpte också sitt gäng G-Unit att bli en framgångsrik franchise, skapade platinasäljande soloalbum för gruppmedlemmarna och han arrangerade lukrativa affärer för varumärket med mera. Allt för att G-Unit ska bli stor. Idag har Curtis James Jackson III lyckats bygga en megakarriär som musiker, skådespelare, producent, affärsman med mera. Han är känd för sitt inflytande på hiphopbranschen, har rankats som den tredje bästa rapparen (strax efter Eminem och Nelly) av Billboard och har även fått sin egen stjärna på The Hollywood Walk of Fame.

Evenemangsbeskrivning

Datum
22 juni, 2022

Arena
Avicii Arena

Stad
Stockholm

Arbeta hos oss

Logga in på Showbase och anmäl dig på våra evenemang.

Eller bli medlem genom att skapa ett konto!

Klicka här

Kommande konserter

Polar Music Prize 2024
21 maj, 2024
Eurovision Song Contest 2024
3 maj, 2024
P!NK
24 november, 2023
Bruce Springsteen and The E Street Band
24 november, 2023
TOOL
24 november, 2023