Maggie Rogers

Många har säkert sett klippet där Pharrell Williams gråter till Maggie Rogers låt Alaska. Den virala videon blev startskottet på vad som utvecklat sig till ett alldeles lysande artistskap. Med sin unika fusion av folkmusik och R&B har Maggie Rogers bevisat att det aldrig handlade om en tillfällig hajp. Den 8 mars intar detta stjärnskott Berns i Stockholm.

Det är svårt att föreställa sig Maggie Rogers väg till framgång i någon annan tid än vår. Som student på en musikskola där Pharrell Williams höll i en Master Class fick Rogers chansen att spela sin låt Alaska för monsterproducenten. Pharrell gillade inte bara låten, han bokstavligen älskade den. Tårar rullade nedför hans kinder och den uppenbart rörda veteranen skrädde inte orden då han beskrev låtens fantastiskhet. Mötet filmades och givetvis blev videon viral. Och historien hade kunnat stanna ungefär där. Med ett populärt klipp, möjligtvis en hitlåt. Men i fallet med Maggie Rogers var det uppenbart att genombrottet påskyndades men inte möjliggjordes av det där lyckosamma mötet. 2017 kom så debut-EP:n Now That The Light Is Fading. En titel som möjligen anspelar på rädslan att Maggie Rogers skulle försvinna när hennes 15 minuter i strålkastarljuset var förbi. En förståelig men, som det visade sig, obefogad oro. Rogers har nämligen en förvånansvärt färdig konstnärlig vision och den nödvändiga talangen för att förverkliga den.

Med bakgrund som banjospelare och harpist samt en djup kärlek till folkmusik blir Rogers försiktiga flört med elektronisk musik, R&B och samtida produktion till något alldeles lysande. Den spruckna rösten över de minimalistiska arrangemangen andas dåtid såväl som framtid. I år har Maggie Rogers hittills släppt de alldeles lysande singlarna Fallingwater och Give A Little och fortsätter därmed att visa att hon tänker förvalta sin unika chans för att bygga ett verkligt intressant artistskap.

Evenemangsbeskrivning

Datum
8 mars, 2019

Arena
Berns

Stad
Stockholm

Arbeta hos oss

Logga in på Showbase och anmäl dig på våra evenemang.

Eller bli medlem genom att skapa ett konto!

Klicka här

Kommande konserter

Dreamhack
16 juni, 2024
Polar Music Prize 2024
21 maj, 2024
Eurovision Song Contest 2024
3 maj, 2024
P!NK
24 november, 2023
Bruce Springsteen and The E Street Band
24 november, 2023