Rock på Skansen

EVANESCENCE, YONAKA & VOLA

EVANESCENCE
Det miljonsäljande amerikanska bandet Evanescence kommer i sommar till Stockholm för en exklusiv konsert. Detta blir bandets första konsert i Sverige på 15 år.

Det var 2003 som Evanscence slog igenom. Debutalbumet Fallen som bland annat innehåller megahiten Bring Me To Life har sålt mer än 17 miljoner exemplar världen över och det är ett av endast åtta album som har legat mer än ett år på Billboard Top 50. Med sångerskan Amy Lee i spetsen har Evanescence blivit ett av de allra mest framgångsrika banden under 2000-talet. I mars 2021 släppte bandet ny musik för första gången på över ett decennium då deras femte album The Bitter Truth släpptes.

Spelningen är en del av konsertserien Rock på Skansen.

Tillsammans med Evanescence spelar även YONAKA och VOLA på Rock på Skansen den 16 juni.

YONAKA
Yonaka kombinerar tunga riffs med melodiska hooks och punkfuror som får de att låta som en vild mix av Yeah Yeah Yeahs och Royal Blood. Det brittiska Yonaka frontas av den eldiga frontkvinnan Theresa Jarvis och debutalbumet ”Don’t Wait ’Til Tomorrow” släpptes 2019 via Fueled by Ramen. Albumet togs väl emot och nådde topp 40 i Storbritannien. Bring Me The Horizon släppte en EP samma år där de bjöd in Yonaka och tillsammans spelade de låten ”Tapes”.

VOLA
Med influenser från 70-talets progressiva rock, elektronisk musik, metal och industri har VOLA gjort sig ett namn inom den nyare hårdrocken. Bandet bildades 2006 i Köpenhamn och släppte under 00-talets sista år några egenutgivna skivor. 2011 kom fullängdaren ”Monsters” och då började det på allvar hända saker för bandet. Både recensenter och fans har hyllat VOLAs nyskapande sätt att ta sig an hårdrocken. Band som Meshuggah, Opeth och Massive Attack har nämnts som influenser men helt klart är att VOLA tar sina egna musikaliska vägar.

Evenemangsbeskrivning

Datum
16 juni, 2022

Arena
Skansen

Stad
Stockholm

Arbeta hos oss

Logga in på Showbase och anmäl dig på våra evenemang.

Eller bli medlem genom att skapa ett konto!

Klicka här

Kommande konserter

Dreamhack
16 juni, 2024
Polar Music Prize 2024
21 maj, 2024
Eurovision Song Contest 2024
3 maj, 2024
P!NK
24 november, 2023
Bruce Springsteen and The E Street Band
24 november, 2023